1. toukokuuta 2012

Project Iso Roba

Iso Roballa on asuttu jo yli kaksi vuotta ja vihdoin sain aikaiseksi kaivella vähän vanhoja kuvia esiin. Keväällä 2010 nämä 43 neliötä kun näyttivät hieman toisenlaisilta. (Huom! Pahoittelen kuvien laatua!)

Edelliset asukkaat käyttivät makuuhuonetta ruokailu- ja hengailutilana. Huoneessa oli tumman munakoison väriset seinät ja kukkatapetti. Tapetti revittiin alas, seinät maalattiin valkoisella ja vaalean ruskealla, ja koko huone sisustettiin vaalein värein.



Keittiö oli remontoitu vuonna 2004 ja sopi tyyliltään meille, joten siellä ei tarvinnut ihmeemmin remontoida. Pientä tuunausta on toki tehty, ja pataa ja kattilaa löytyy.



Keittiö ja makuuhuone vierekkäin näyttivät todella levottomalta, joten värimaailma yhtenäistettiin. "Eteiseen" hankittiin pieni lipasto sekä musta matto, jotka kokoavat koko tilan yhteen. (Meille tosiaan tullaan sisään tuosta oikealta sen kummempia kainostelematta.)




Näkymä eteisestä toiseen suuntaan oli myös synkkä. Tummat seinät imivät kaiken valon (jota ei muutenkaan maaliskuussa ihan kamalasti ollut) ja koko tila tuntui aika ahdistavalta. Vaaleilla pinnoilla tämäkin käytävä muuttui kevyen tuntuiseksi!




Olohuoneen seinät olivat tummanvihreät ja niiden seurana oli kirjava tapetti ja - uskokaa tai älkää - eläinboordi! Kuten muuallakin asunnossa, tapetit poistettiin ja seinät maalattiin valkoisiksi. Sisustuksessa on paljon vaaleaa ja luonnonläheisiä sävyjä.



Parvelle ei mennyt portaita vaan liukkaat puolapuut - hyvät ehkä treeniin, mutta entäs öisiin wc-reissuihin? Hui. Me päätimme tehdä parvelle säilytystilaa ja nukkua alhaalla. Portaat ostettiin osissa ja tuunattiin omaan makuun vaaleiksi. Vaatehuoneen oven peittänyt bambuverho vaihdettiin valkoiseen pitsiverhoon.



Ensimmäinen oma koti on luonnollisesti todella rakas. Olen kasvanut tähän sisäpihan tunnelmaan ja 900 metrin työmatkaan. Mutta pakko se on myöntää, että viimeksi tänään pääsi ruma sana, kun ahtaassa keittiössä tiputin lattialle lautasen ja se hajosi sirpaleiksi. Joten voipi olla, että syksyllä pidetään silmät auki uuden kodin toivossa. Otan mielelläni uuden sisustusprojektin vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti