10. toukokuuta 2012

Kotikulmien herkkuja

Eilinen päivälenkki oli pisin sitten leikkauksen. Ei sitä kovaa menty vieläkään, mutta pikkuhiljaa - ja kyllä aurinko ja raitis kevätilma tekevät ihmeitä! On myös pakko ihailla eteläistä Helsinkiä: täällä on todella kaunista! Päivisin, kun liikkeellä olevilla ihmisillä ei ole kiire, tunnelma on kuin ulkomailla. Pienten kahviloiden ovet ovat auki, erilaiset työmaat surisevat siellä täällä, kukkakaupat ovat levittäytyneet ulos kadulle...

En tiedä, näkisinkö kaiken näin kauniina, jos tätä pysähdystä ei olisi tullut?




Kotikulmilla poikkesin vielä herkkuostoksille. Korttelin päässä sijaitsevat vierivieressä Kaffecentralen ja Juuren puoti. Kaffecentralenista ostin hyvää espressokahvia ja keksejä (miehelle tietysti, minähän en keksejä syö ja kahvia juon harvoin) ja Juuren puodista paperikassiin sujahti mallasleipää, mansikka-raparperimehua, ja lounaaksi kaksi luomuohrapiirakkaa. Nam!

Ja vaikka tottakai minua surettaa tulla sisälle lepäämään (antaisin aika paljon, että saisin vetää lenkkarit jalkaan ja pinkaista Kaivarin rantaan juoksemaan!), keväinen päivä tulvii ikkunoista sisään. Sisäpihan äänet kuuluvat avoimesta ikkunasta: naurua, lounastilauksia, postimiehen kärryt. Kevät on ulkona ja sisällä, siitä vain pitää päättää nauttia - tilanteessa kuin tilanteessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti