16. helmikuuta 2011

Helsinki kielellä: Chef & Sommelier

Vietin eilen mieleenpainuvan illan Chef & Sommelier -ravintolassa Huvilakadulla. Ulkona oli parikymmentä astetta pakkasta ja katutason pienen ravintolan ikkunat olivat jäässä, mutta tunnelma sisällä lämmin ja välitön - jollain tavalla jopa koskettava. Miten palvelu voikin olla samaan aikaan niin rentoa mutta kuitenkin asiantuntevaa ja tyylikästä?

Chef & Sommelier keskittyy luomuun ja reilun kaupan tuotteisiin. Ruoka on puhdasta, käsintehtyä ja raaka-ainekeskeistä. Otetaanpa vaikka esimerkkinä kala-alkupala, jossa oli käytetty perinteistä "roskakalaa", särkeä, kolmella eri tavalla valmistettuna. Ja se oli tietenkin taivaallista! Koko seitsemän ruokalajin menu viineineen oli mahtava, ja jälkiruoan kanssa tarjottu omenaviini suorastaan petollisen hyvää. Entäpä keittiön oma rosmariinilla maustettu ruisleipä? Mmmm.

Suurimman vaikutuksen teki kuitenkin palvelu - en oikein vieläkään osaa kuvailla sitä. Kustakin ruokalajista kerrottiin tarkasti mutta turhaa hienostelua välttäen, korostettiin raaka-aineen alkuperää ja todella luotiin tunnelma, että "me nyt vaan tykätään kokata ja käytetään niitä raaka-aineita mitä nyt on sattunut löytymään, ja tehdään niistä superhyvää ruokaa." So simple!

Koska olen amatööribloggari, en kehdannut ottaa annoksista kuvia tai käyttäytyä muutenkaan kriitikkomaisesti. Mutta jos antaisin Chef & Sommelierille arvosanan, se olisi kouluasteikolla täysi kymppi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti