4. helmikuuta 2011

Detoxin opetus

Detox-ohjelma on loppu. Ihanaa!

Mitä opimmekaan? Sen, ettei ihmisen tulisi kieltää itseltään mitään. Se, että noudatin viisi päivää jonkun toisen laatimaa ruokaohjelmaa, johti siihen, että ohjelman loputtua söin yhdessä päivässä enemmän makeaa kuin yleensä kahdessa viikossa. (Enää ei tee mieli yhtään runebergintorttua.)

Sis. Delin detox-ohjelma toimii varmasti niillä, joiden perusruokavalioon kuuluvat lihatuotteet, pikaruoka, kahvi ja erilaiset pitkälle jalostetut tuotteet. Minä, joka syön muutenkin "pupunruokaa", en kokenut minkäänlaista puhdistumisreaktiota. Oli toki mielenkiintoista pitää itsensä kurissa eikä ohjelma varmasti tehnyt elimistölleni pahaa - mutta siinä se. Otin tämän haasteena ja suoriuduin siitä, mutta en lähtisi leikkiin uudestaan.

Uskon siis vakaasti, että itseltään ei tulisi kieltää mitään. On paljon parempi syödä muutama pala suklaata silloin tällöin, kuin ensin pidättäytyä kaikesta ja sitten syödä kahden päivän kalorit parina kakkupalana.

Leivos, jota en halua nähdä vuoteen.
Ps. Kädessä lasillinen hyvää punaviiniä.

2 kommenttia:

  1. Ystäväni ravintoterapeutti oli sanonut, ettei normaalien ihmisten tarvitse pitää detox-kuuria. Se on enemmän tarpeellinen narkkareille (niillä riittää kehossa niitä myrkkyjä). Eli syö suklaata vain, niin miekin syön!

    VastaaPoista
  2. Täysin samaa mieltä! Mutta jos hullua yllyttää, niin se tekee mitä vaan. :)

    VastaaPoista