21. helmikuuta 2011

Harmoniaa

Huomasin tänään olevani "helppo sisustushörhö". Olen koukussa kauniisiin asioihin ja pieniin, suloisiin yksityiskohtiin, ja kynnys toimintaan ihastumisen hetkellä on olematon.

Tilasin tänään sisustustarran. En uskonut koskaan tekeväni mitään sellaista; sisustustarrat kun ovat perinteisesti tuoneet mieleeni riemunkirjavat päiväkodit, enkä todellakaan halua asua sellaisessa. Mutta niin siinä käy, kun yksi hurahtanut yllyttää toista, ja tällainen tarra päätynee makuuhuoneeseemme varmistamaan hyvät yöunet! Kaunis, eikö totta?


(Lohdutin poikaystävää, että se lähtee irti helposti, jos tuntuu liian romanttiselta. Hih.)

Olen ehkä hieman neuroottinen yksityiskohtien suhteen. Rakastan erilaisia pintoja ja tuntuja, ja näen arkisissa esineissä kauneutta. Mielestäni esimerkiksi kirjat ovat todella kauniita erilaisissa sommitelmissa, kynttilöistä tai tyynyistä puhumattakaan. Eikä ole ollenkaan samantekevää, mikä viinipulloista pääsee eturiviin. Se kaunein tietysti. (Rumimmat pullot piilotetaan kaappiin.)

Olen varmasti välillä todella rasittava, kun suoristan lehtipinoja, kääntelen tyynyjä, asettelen verhoja ja sommittelen jopa hedelmiä näyttämään kauniimmilta - mutta minkäs teet. Kodin harmonia on suoraan yhteydessä sielunrauhaani.

Sisustuksessa tärkeintä on harmoninen kokonaisuus, jossa kaikki aistit lepäävät. Kokonaisuus taas syntyy pienistä, kauniista asioista.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti