19. heinäkuuta 2013

Uudessa kylpyhuoneessa

Vihdoin! Takana pari viikkoa remonttia ja kolmas mokoma viimeistelytöitä. Nyt on vihdoin häädetty remonttimiehet pois ja uusi aikakausi on alkanut. I-h-a-n-a-a!

Mikä niissä vanhoissa tiloissa siis mätti? Sen lisäksi, että ne olivat vanhat ja pinttyneen likaiset sekä haisevat, toiminnallisuus oli jäänyt iloisesti 60-luvulle: WC:ssä ei ollut yhtään säilytystilaa vaan ainoastaan pönttö ja lavuaari. Kylpyhuoneen puolella taas valtava amme vei tilaa ja pesukoneliitäntä oli keskellä huonetta. Säilytystilat oli yhdessä lattiasta kattoon ulottuvassa hyllyssä - jonka luokse ei pesukoneen vuoksi meinannut päästä.

Mitä tehtiin? Pintojen uusimisen lisäksi WC:n puolelle järjestettiin säilytystilaa kapealla allaskaapilla sekä korkealla pystykaapilla. Niitä ei asennettu seinästä seinään, sillä minä olen jokseenkin hysteerinen ilmavuuden suhteen. Kylpyhuoneen amme sai lähteä ja tilalle tehtiin suihkutila, jonka nurkkaan kaakeloitiin pieni hyllytaso. Pesukoneen paikka vaihdettiin ja altaan yhteyteen asennettiin leveä allaskaapisto. Kumpaankaan tilaan ei laitettu peilikaappeja, vain suuret peilit. Näin mielestäni onnistuttiin luomaan tilava tunnelma.

Koska emme koskeneet pinnan alla mihinkään, uudet putket tehtiin ns. pintavetoina (opin taas uusia termejä). Olen sitä mieltä, että ne oikeastaan tuovat tilaan pientä särmää, tosin pesukoneen poistoletku pitää vielä viritellä salonkikelpoiseksi.

Minä olen lopputulokseen äärimmäisen tyytyväinen! Tilat eivät ole suuret, mutta nyt ne ovat raikkaat ja avaran tuntuiset, ja mikä parasta, toimivat! Kaikelle on oma paikkansa. Kosmetiikka, lääkkeet, suoristusrauta, meikit... kaikki on näppärästi piilossa vetolaatikoissa tai kaapissa. (En ole avohyllyihminen.) Ja uskokaa tai älkää, tyhjiäkin laatikoita vielä on!

Materiaalit:
Lattialaatta on K-raudasta ja seinälaatta RTV:stä. Kalusteet ja peilit Ikean Godmorgon-mallistoa ja hanat Oraksen Cubistaa. WC-pönttö on Svedbergsin. WC-paperiteline ja pyyhekoukut Smedbon ja WC-harja sekä saippuapullot Spirellan. Valaisimet K-raudasta. Habitatin valkoinen suihkuverho on ostettu vuosia sitten, mutta vesipestävyytensä ansiosta se on kuin uusi.

Huom! Molemmissa tiloissa on sama valaistus, mutta kuvista huomaa, mikä vaikutus on a) kaakeleilla vs. maalatulla seinällä sekä b) luonnonvalolla. (Kylpyhuone kaakeloitiin kokonaan ja sinne tulee oven ollessa auki luonnonvaloa. WC on piilossa eteisen takana ja siellä kaakeloitiin vain pesualtaan ympäristö.)

Kylpyhuone:

WC:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti