26. marraskuuta 2013

Tuiki tuiki tähtönen

Kun antaa pikkusormen, koko käsi viedään. Minä en todellakaan pystynyt odottamaan ensi viikonloppuun, kun sain tänään hankittua paperisen ikkunatähden ruokailutilan ikkunaan. Tähti oli kaiken lisäksi Kaisaniemen Kodin1:sen viimeinen (eikä lisää kuulemma ole tulossa!), ilmeisesti moni muukin on halunnut ison paperitähden ilman hilettä, reikiä ja kaiken maailman lisävarustetta.

Nyt suuri tähti valaisee paitsi ruokailutilan, myös oikeastaan koko kodin. Se näkyy heti eteisestä tultaessa ja suoraan kylpyhuoneeseenkin. Ja minä olen tietysti aivan hullaantunut!

Monessa kodissa valoja on joka ikkunassa - pahimmissa tapauksissa kaikissa mahdollisissa väreissä ja muodoissa. Minä suosin yksinkertaista mutta maksimittaista: parvekevalot ovat simppelit mutta led-lamppuja on kolmesataa, ikkunatähti on riisuttu turhasta mutta peittää melkein koko ikkunan. Kaikki tyylillään.

Tänään olen myös soittanut pojalle Frank Sinatran joululauluja, puhallellut lenkkihöyryjä huurteessa ja nähnyt Aleksin jouluvalot. Täällä ollaan siis joulutunnelmissa ennen ensimmäistä adventtia. Kuinka ihmeessä tässä näin pääsi käymään?











5 kommenttia:

  1. Hah, meillä sama :D En oo koskaan aiemmin laittanu valoja näin aikasin, mut nytpä laitoin. Ja meillä on melkein joka ikkunassa, mut värit jätän kyl muille. Lämmin valkonen on se ainoo oikea jouluvalojen vaihtoehto.

    VastaaPoista
  2. Meilläkin oli jouluvalot ulkona jo viime viikonloppuna, kun halusin ne ristiäisiin! :) Eilen sitten jouluhuuruissani asettelin keittiön ikkunaan jouluvalon ja led-lasipallot pianon päälle loistamaan korkeaan maljakkoon. :) Ihanaa kun joulu tulee ja varsinkin odotan innolla tulevia vuosia, kun saa sitä joulun tunnelmaa ja perinteitä siirtää tyttäreenkin! :)
    Tunnelmallista ensimmäistä adventtia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 se on totta, että pienen kanssa joulu saa ihan uuden merkityksen - vaikkei toinen touhusta vielä mitään ymmärräkään :)

      Poista
  3. Niin tunnelmallista ja kaunista! Great minds think alike: meillä sama iso yksinkertainen tähti on odottanut ikkunaan pääsyä ja viikonloppuna se löysi paikkansa sohvan päältä. Tykkään hurjasti! Näyttävä, suoraviivainen joulukoriste, joka ei pyytele anteeksi olemassaoloaan, tuntuu paljon omemmalta kuin armeijallinen pieniä härpäkkeitä. PS. Frank Sinatra, ainoa oikea joulumusiikki. <3

    VastaaPoista