27. syyskuuta 2011

Leffasuositus: The Help (& Emma Stone)

Kesälomalukemiseni oli tänä vuonna Kathryn Stockettin Piiat (eng. The Help). Se kertoo 60-luvun rotuerottelusta Yhdysvaltain "syvässä etelässä" - monen valloittavan hahmon kautta. Nyt kirjasta on tehty elokuva, ja pakko hehkuttaa: se on jopa kirjaakin parempi!



Elokuva on niin hyvä, että sitä on vaikea pukea sanoiksi. Se kertoo asioista, joita ei 2010-luvulla voi enää millään tavalla suvaita, muttei silti saarnaa. Se naurattaa, vaikka oikeasti vähän itkettääkin. Se todella pistää ajattelemaan. Elokuvan jälkeen olo on sanaton - niin syvälle tarinaan se tempaisi. Suosittelen kaikille, jotka pitävät vahvoista henkilöhahmoista, koskettavasta draamasta ja historian havinasta. Plussana todella herkullinen puvustus! 



Samaan hengenvetoon on pakko hehkuttaa elokuvan nuorta tähteä, Emma Stonea (vm. -88!), josta olen ennenkin innostunut. Hän vain on aivan mahtava omaa tietään kulkevana Skeeterinä! Alan tulla siihen tulokseen, että Emma Stone on minun uusi Meryl Streepini. Hänessä on samaa, luontaista karismaa ja hehkua - katsokaa vaikka!




2 kommenttia:

  1. Heip!

    Juuri eilen luin tästä elokuvasta ja ajattelin, että tuo on nähtävä. Käys tsekkaamassa mun blogia, siellä on yllätys sulle!

    VastaaPoista