5. syyskuuta 2011

Ihana Meryl Streep

Jos minulta kysytään suosikkilaulajaa tai -kirjaa, en osaa vastata. Minulla ei myöskään ole yhtä suurta idolia miesnäyttelijöiden keskuudessa. Naisten sarjassa on kuitenkin yksi ylitse muiden: Meryl Streep. Tämän illan TV-leffan, Paholainen pukeutuu Pradaan, innoittamana (ja alkavan syysflunssan kourissa masentelevana) eksyin googlailemaan rouva Mary Louise Streepiä.

Streep on tehnyt pitkän uran niin teatterissa kuin elokuvissakin. Mutta miksi hän on niin ihana? Sitä on vaikea kuvailla. Ensinnäkin, en ole nähnyt hänen koskaan näyttelevän huonosti. Hän on sataprosenttisesti jokaisessa roolissaan - itsensä kanssa taistelevana kotiäitinä Hiljaisissa silloissa, kylmänä muotipomona tämän illan elokuvassa, hieman höyrähtäneenä kokkina elokuvassa Julie&Julia tai keski-ikäisenä naisena, jolle tapahtuu odottamattomia elokuvassa Pientä säätöä. Streep koskettaa, naurattaa, itkettää. Hän on aito. Kaiken lisäksi hänestä huokuu rauha, mikä tekee hänet satumaisen kauniiksi - iästä viis.

"Considered by many movie reviewers to be the greatest living film actress", lukee IMDp-sivustolla. Ei vastaväitteitä. Seuraavaa Streep-leffaa odotellessa!







1 kommentti: