8. syyskuuta 2013

Artek omaan tyyliin

Artek ei ole se paikka, jonka ensimmäisenä liittäisin (vaikka budjettia joskus olisikin) mielikuvallisesti oman kodin hankintoihin. Artek-henkinen koti tuo mieleeni hyvin pelkistetyn asunnon, paljon mustaa ja valkoista ja käsittelemättömän puun sävyjä. Ripauksena kirkkaita perusvärejä. Ehkä punatiilisen seinän olohuoneessa. Monet klassikkokalusteet ovat yksittäin kauniita, mutta tässäkin asiassa liika on liikaa. Ymmärrän toisenlaisiakin mielipiteitä, mutta koko koti Aaltoa on mielestäni sitten kuitenkin hieman persoonaton.

Artekin myyntiuutinen heitti minut kurkkailemaan valikoimia ja poimin sunnuntaipuuhaksi klassikkokalusteita, jotka sopisivat meidän kotiamme täydentämään.

Ilmari Tapiovaaran Pirkka-tuoli sopisi työhuoneen tuoliksi tai makuuhuoneen nurkkaan. Tuoli on siro ja kaunis ja pidän siitä sekä kokovalkoisena että puun ja mustan yhdistelmänä.


Tapio Wirkkalan vuonna 1951 suunnittelema valaisin edustaa minulla tänäkin päivänä täydellistä muotoa. Valaisin sopisi meillä käytännössä mihin tahansa tilaan.


Aallon 44-nojatuoli on yksittäisenä elementtinä todella kaunis. Se sopisi takkatulen ääreen (mitä meillä ei tässä kodissa ole), taljan päälle (ei luonnollisesti eläinkuosilla siinä tapauksessa). 


Aallon Siena-kankaalla voisin verhoilla muutaman sohvatyynyn. Tämän juhlajulisteen kehystäisin mielelläni seinälle. 


(Kuvat: Artek)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti