3. syyskuuta 2012

Best of New York

Takana on muutama viikko perusarkea - uudella harrastuksella, pikkuflunssalla ja kaikenlaisilla turhilla kiemuroilla höystettynä - ja nyt vihdoin maltan istua takamukselleni. Häämatkasta tuntuu olevan jo ikuisuus, mutta onneksi muistot ovat vielä kirkkaita.

Ensimmäinen kohteemme oli New York. Kaupunki oli ollut "matkalistallani" jo jonkin aikaa ja nyt vietimme siellä neljä yötä. Oli hassua, kuinka tutulta kaikki tuntui ja kuinka helppo oli solahtaa kaupungin sykkeeseen. Vauhti ja meteli ei todellakaan tauonnut hetkeksikään - New York ei nuku.

Olen edelleen romanttisten kaupunkien tyttö; rakastan Roomaa, Milanoa, Pariisia... Mutta New York hurmasi olemalla oma itsensä. Muutaman turistinähtävyyden lisäksi me vain vaeltelimme ympäriinsä, söimme hyvin - ja shoppailimme pikkuisen. (Shoppailusaaliista omassa postauksessaan, mutta voin kertoa, että siellä Tiffanylla tuli ainakin käytyä!) Yhtenä iltana nautiskeltiin Lion King -musikaalista Broadwaylla.

Parasta kaupungissa oli mielestäni se, että ihmisiä oli joka lähtöön. Mikään ei näyttänyt enää yliampuvalta siinä kirjossa. Pidin Central Parkista ja Lower East Siden kaupunginosasta. Ennen kaikkea rakastuin amerikkalaiseen palvelukulttuuriin. Siinä yksi asia, josta suomalaiset voisivat ottaa mallia!

Matkustan varmasti takaisin New Yorkiin. Mutta teen sen ehkä joskus joulun alla? Uskon, että silloin meille näyttäytyy aivan erilainen metropoli kuin kuumimpaan kesäaikaan.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti