24. syyskuuta 2012

Mummilan aarteita

Minun mummini oli tyylikäs nainen ja erittäin laatutietoinen. Lisäksi hän oli tietysti pikkutytölle aivan ihana mummi, jonka kanssa kuunneltiin Arja Korisevaa, laitettiin papiljotteja tukkaan, naurettiin vedet silmissä ja syötiin ranskanleipää.

Mummin kuolemasta on yli 15 vuotta, mutta mummi elää vahvasti minussa - niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Vähän aikaa sitten kävin mummilassa hakemassa omia, sinne varastoituja tavaroitani (ja hyvä ihme, miten paljon tavaraa ihmiselle vuosien varrella kertyykään, häpeällistä!) ja samalla toin mukanani mummin vanhoja vaatteita, jotka olen hänen kaapistaan saanut.

Kaksitoista hametta. Made in Finland. Laadukasta villakangasta. Kauniita perussävyjä. Hyviä leikkauksia. Uskomatonta, mitä 60- ja 70-luvulla tehtiin! Minä en enää etsi itselleni perushameita. Vien nämä mummin vanhat hameet huomenna ompelijalle ja lyhennytän ne. Kuinka montaa Zaran hametta minun lapsenlapseni voivat käyttää?


4 kommenttia:

 1. Upeita aarteita, kerrassaan! On hienoa, että olet ottanut ne talteen ja korjautat ne vielä sopivan kokoiseksi. Itselläni ei ole kovinkaan monta tuollaista perintökalleutta, mutta niitäkin vähiä säilytän ja käytän kuin kalleinta aarretta!

  VastaaPoista
 2. Niin totta! Ja ompelija juuri totesi, että kun kangas ei ole tähänkään mennessä nyppyyntynyt, se ei tulekaan nyppyyntymään. Laatua!! Ihanaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti pitää paikkansa! Olisi kiva nähdä blogissa kuvia hameista lyhennyksen jälkeen "modernisoituna" nykyaikaisten paitojen ja asusteiden kanssa :)

   Poista