27. maaliskuuta 2011

Helsinki kielellä: K17

"Pakko kokeilla" -listallamme on jo pitkään ollut K17, drinkkibaari A21:sen "liikekumppani". Eilen pääsimme ruksimaan ravintolan listaltamme. K17 (Kalevankatu 17) toimii täysin omanlaisellaan konseptilla: Jokaisen ruokalajin kaverina tulee mini-coctail, joka täydentää makumaailman.

Ensivaikutelma oli juuri sellainen, kuin olin kuvitellutkin. Ravintola oli sisustettu mustalla ja valkoisella. Ennen pöytiin ohjaamista meidät istutettiin loungeen nauttimaan lasilliset shampanjaa. Ah, niin ihanan epä-suomalaista!

Ruoka oli hyvää ja kauniisti katettu. Raaka-aineet eivät lähteneet tylsän hienostelevalle tryffelilinjalle, vaan annokset pohjautuivat rehelliseen "perusruokaan", kuten kukkakaaliin, perunaan ja kuhaan. Ja niin hassulta kuin coctailien nauttiminen ruoan kanssa kuulostaakin, se todella toimi! Virallisina ruokajuomina tarjottiin viinejä ja kuohuvaa. 

Pienen lisäelementin illallisellemme toi Earth Hour, joka sattui samaan aikaan: Hetken aikaa saimme syödä pelkässä kynttilänvalossa.

K17 on elämys. Se ei ole paikka, josta tulee suosikkiravintola. Menu kyllä vaihtuu kahdeksan viikon välein, mutta tuoko sekään tarpeeksi lisää uutta koettavaa? Siispä vaikka kokonaisuus olikin erittäin onnistunut, pahoin pelkään, ettei tämäntyyppiselle paikalle riitä vuosiksi asiakkaita. Moni varmasti suosittelee eteenpäin, muttei itse tule toiste. Toivottavasti olen väärässä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti