3. huhtikuuta 2011

Päiväni hiihtopummina

Olin tällä viikolla elämäni ensimmäisellä "hiihtokeskusmatkalla". Aiemmin kokemukseni laskettelusta ovat kiteytyneet sanoihin Vihti Ski, koulun urheilupäivä ja sompahissi. Olen myös käynyt Sodankylän terveysasemalla ompeluttamassa tikkejä sääriini ensimmäisen - ja viimeisen - lautailuyrityksen jälkeen.

Oli siis sanomattakin selvää, että Levin reissu jännitti.

Valmistautuminen historialliseen reissuun alkoi tietysti varusteiden päivittämisestä (= hankkimisesta). Laskettelutakki ja -housut löytyivät onneksi talven alennusmyynneistä - laitan satoja euroja mieluummin etelänmatkaan kuin kerran vuodessa käytettäviin tamineisiin. After ski -pipoja ostin varmuuden vuoksi kaksi. Ja koska olin kuullut, että vastaavilla reissuilla aurinkolasit saattavat ottaa kohtalokasta osumaa monoista, hankin "ruotsalaiset hiihtopummilasit" H&M:n miestenosastolta hintaan 4,95€. Ja sitten vain matkaan!



Hiihtopummi minttukaakaon jälkeen.

Ensimmäinen hissimatka ylös meni kauhusta kankeana rohkaisusanoja hokien. Ja ai että mitenkä päin nämä jalat nyt piti laittaa? Ja mihin nojata? Ja apua, nyt on kyllä ihan liian kova vauhti! Mutta vaikkei minusta parissa päivässä ihan alppikuningatarta kuoriutunutkaan, olen ylpeä itsestäni: Lapin hanget ja aurinko huijasivat minut vaaroja uhaten jopa alas mustaa rinnettä - kaatumatta! (Onnistuin kyllä ajamaan ulos punaiselta rinteeltä, mutta silloin oli sumua. Kröhm.)

En ole koskaan ennen tajunnut laskettelua. Se on ollut ihan kivaa, mutta siinä se. Nyt pääsin sisään minttukaakaon, kondolihissien ja after skin maailmaan. Hiihtomatkalla PITÄÄ laulaa karaokea, istua ulkopaljussa ja syödä berliinimunkkeja. Ihan mahtava meininki!

Huikeinta kaikessa oli tietysti loistoseura. On vapauttavaa, kun voi ihan luvallisesti antaa juttujen lähteä lapasesta. Reissun jälkeen olen fyysisesti kipeä laskemisesta ja unenpuutteesta, mutta myös loputtomasta naurusta.

Siispä, olisin hyvinkin voinut tuhlata isommat rahat lasketteluasuuni, sillä tämä kerta ei jää viimeiseksi.

2 kommenttia: