13. maaliskuuta 2011

Kevät tulee fillarilla

Keväällä kuuluu innostua keväturheilulajeista uudestaan. Jännä juttu, että se pyöräilykausi alkaa aina vain joka kevät.

Minäkin kävin tänään GoExpossa. Petyin. Tarjontaa oli vähän, ja esimerkiksi polkupyörävalikoimat olivat surkeat. Suurin osa osastoista tarjosi tyhjää. Eniten oli tarjolla extreme-lajeja - meillä kaikilla kun on ajallisesti ja rahallisesti varaa naparetkeilyyn - ja urheiluvaatteiden alennusmyyntien viimeisiä kappaleita. Minulle jäi messuista käteen kaksi paria juoksushortseja ja -sukkia. Ja poikaystävä, joka ei saanut polkupyöräunelmaansa vielä toteutettua.



Jos aloitan vaellusharrastuksen, saanko näin söpön repun?

GoExpon idea on kyllä aivan nerokas. Talven jälkeen keskivertoihmisen olo on nuutunut ja harmaa, ja bikinikunto siintää kaukana tulevaisuudessa. Mikä sen otollisempi maaperä myydä ja markkinoida uusia vempaimia ja varusteita? Kuntohan nousee käytännössä jo samalla sekunnilla, kun VISAlta varataan uuden polkupyörän hinta.

Tarkoitukseni ei ole tietenkään ylenkatsoa kevätinnostusta. Minustakin on ihanaa, kun sulaneen jään alta paljastuu asvaltti (ja toivon, että niin käy myös tänä vuonna) ja ensimmäinen pyörälenkki tuntuu taivaalliselta. Enkä voi väittää, etteikö myös minun harrastukseni saisi uutta puhtia päivitetyistä varusteista - juurihan tällä viikolla mainostin Facebookissa, kuinka lähdin uusien juoksutrikoideni kanssa lentoon.

Toivon kuitenkin sydämestäni, että kevät ei tarkoita sitä, että voi syytää satoja euroja varusteisiin, joita ei koskaan käytä. Tai sitä, että silloin herätään kuuden kuukauden koomasta ja aletaan liikkua. Talvellakin voi kuntoilla, haloo! Ei siis odoteta sitä kuivaa katua, vaan lenkkarit jalkaan ja menoksi! Ja jos jäiset tiet hirvittävät, kuntosalin juoksumatolla on tunnelmaa - maisemat puuttuu ja hiki haisee, mutta mitäpä siitä.

Uudet, pinkit juoksushortsit kyllä motivoivat liikkumaan, mutta valitettavasti ne kaivetaan kaapista vasta loppukesästä, kun sääret ovat jo ruskettuneet. Siihen asti motivaatio pitää löytyä jostain ihan muualta.


"Pakko olla säihkysääret, ennen kuin kehtaa käyttää" -shortsit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti