5. toukokuuta 2013

Haaste: Kylppärin pientä pintaremonttia

Projektia projektin perään. Sellaista se on kodin remontoiminen ja sisustaminen. Jos olisi lottovoittaja, ehkäpä kaiken rysäyttäisi kerralla. Meillä muilla remonttitie kuitenkin yleensä vaatii priorisointia (sisustanko parvekkeen vai järjestänkö eteisen säilytyksen?) ja joskus myös kompromisseja.

Mies on saatu onnellisesti kotiin valtameripurjehdukselta. Samalla myös vaimon sisustushullutukset laitettiin myös jonkinlaiseen balanssiin.

Joulun alla muuta asuntoa remontoidessa jätimme kylpyhuoneen ja wc:n remontoimatta, sillä putkiremonttitarve 60-luvun talossa oli vielä kysymysmerkki. Vaikka ei ole hirveästi liioiteltua sanoa, että vihaan kotimme kylpytiloja, olen silti kunnon tyttönä opetellut elämään niiden kanssa, sillä "kaikkea ei vain voi saada". Yksin ollessani sain niistä kuitenkin aika mahtavat hepulit. Ei edes ne vanhat ja rumat pinnat, vaan se toiminnallisuus - tai pikemminkin toimimattomuus. Tulin siihen tulokseen, että tiloille on kerta kaikkiaan tehtävä jotakin nyt kun meitä on vielä kaksi.

Minä olin siis valmis räjäyttämään kaiken. Mies sai kuitenkin puhuttua järkeä. Mitä jos nyt revimme kaiken auki, laitamme tuhansia euroja remonttiin, ja vuoden kuluttua alkaa putkiremontti? Hmmm. Ei ehkä ihan viisain ratkaisu. Jotakin on kuitenkin tehtävä, eli haasteena on: pientä pintaremonttia!

Viikonlopun suunnittelusession jälkeen päätimme seuraavaa:

KYLPYHUONE
- seinät ja vaaleansiniset (kyllä!!) kaakelit maalataan valkoiseksi
- iso kamala kiinteä hylly puretaan ja tilalle hankitaan kevyet valkoiset säilytyskalusteet
- allas, peili ja valaisin vaihdetaan
- tila järjestellään toimivaksi eli mm. pesukoneelle tehdään asianmukaiset liitännät, jotta sen voi siirtää nurkkaan "pois tieltä"
- kylpyamme ja lattialaatat saavat jäädä, mutta molemmat pestään ja jynssätään perusteellisesti
- vanhat koukut vaihdetaan uusiin tyylikkäämpiin

WC
- seinät ja kaakelit maalataan
- peili ja valaisin vaihdetaan
- hankitaan allaskaappi
- vaihdetaan koukut uusiin

Koska nyt on siis tärkeää saada toimivat ja silmää kestävät tilat (ilman pankkilainaa), osoitteena on todennäköisesti se aiemmin parjaamani Ikea. Katsoin, että heidän Godmorgon-sarjansa kalusteet sopisivat mainiosti meidän kotiin. K-rauta palvellee maalikauppana, ja peilien, valaisimien ja koukkujen hankinnassa saan turvautua ihaniin pikkuliikkeisiin.

Aikataulu? Kesään mennessä valmista!

Ps. En ole vielä henkisesti valmis julkaisemaan kuvia kylppärin tämän hetkisestä lookista. Sorry.


(Kuva: Ikea.fi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti