25. elokuuta 2012

I am sailing...

Tähän viikonloppuun kouluu rentoutumista, opiskelua sekä isovanhempien luona vierailua. Kivaa ja tavallista. Viime viikonloppuna oli toiset tunnelmat: teimme aivan ihanan purhehduksen Helsingin edustalla!

Mitä voi odottaa, kun purjeveneen kyytiin pakataan kaksi leppoisaa pariskuntaa (joista kauniimmilla osapuolilla on parin vuosikymmenen yhteinen historia), kuplivaa juomaa ja makoisia eväitä, ja taivaalle tilataan loppukesän lämpimin aurinko? Siitähän syntyy jotakin ikimuistoista.




Ensimmäisenä köröteltiin Espoosta Suomenlinnaan. Turistisaari näyttäytyy aivan toisenlaisena venesatamasta käsin, ja tuntui, kuin olisimme ulkomailla. Seuraavana aamuna nostettiin purjeet ja seilattiin Söderskärin majakkasaarelle, joka juhli 150-vuotispäiväänsä. Karu majakkasaari ulkosaaristossa oli upea yöpymispaikka, ja elämyksen kruunasi puusauna ja kiljahduksien säestämä pulahdus mereen, veneessä kokattu illallinen ja purjeen taakse laskeva aurinko. Uskomattoman kaunista.




2 kommenttia:

  1. Niin kaunista! Toivon, että vihdoin ensi kesänä päästäisiin näkemään noita maisemia omalta veneeltä <3

    VastaaPoista
  2. Joo, purjehtimisessa on kyllä aivan oma viehätyksensä. Parasta maisemien lisäksi on se, että yhtäkkiä on mahdotonta olla kiire minnekään - ja se on ihan ok. :)

    VastaaPoista