24. marraskuuta 2012

Harmaan sävyjä ja päivänvaloa

Tänään(kin) oli remonttipäivä. Purkutyöt on tehty, mutta yhtä kova homma oli kaiken sen puretun viemisessä ulos - ja siivoamisessa. Maanantaiaamuna tulee maalausporukka ja siihen mennessä kaiken pitää olla siivottuna ja suojattuna. Pientä paniikkia ilmassa.

Minun vastuullani oli tänään paitsi totella työnjohtajaa myös valita maalisävyt. Katto ja suurin osa seinistä maalataan valkoiseksi, sillä pidän valosta ja vaaleasta tunnelmasta. Ns. maalarinvalkoisen sijaan seiniin tulee Tikkurilan sävy F497 - sisustusguru-ystäväni mielestä se on parempi vaihtoehto. Valkoisen lisäksi seinissä käytetään harmaata (sävy K499) eteisessä, makuuhuoneessa sekä työhuoneessa. Tilasin neutraalista harmaasta näytteitä eri tummuusaisteissa, ja tähän päädyin, sillä haluan syvää mutten synkkää harmaata. Saa nähdä, miltä se seinässä näyttää!

Päivänvalossa koko asunto näyttäytyi ihan toisenlaisena. Valo kulkee kauniisti huoneesta toiseen. Hurjaltahan työmaa edelleen näyttää, mutta pikkuhiljaa se koti syntyy. Vastahan tässä on viikon verran puuhattu; siihen nähden on saatu valtavasti aikaan.

Käytiin myös K-raudassa hankkimassa tarvikkeita. Minä pähkäilin pistorasia- ja valokatkaisin-valintoja. Ne ovat niitä asunnon yksityiskohtia, joita helposti vähätellään, mutta mielestäni näillä elementeille viimeistellään tyylikäs koti. Ja se halvin mahdollinen katkaisija oli tietysti minun silmääni väärän värinen valkoinen, eli taas mennään...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti