3. elokuuta 2013

Pikkuisen valtakunta

Vauvanhuoneen sisustusvisioni oli aluksi hyvin mustavalkoinen - kirjaimellisesti. Ihastelin Sandbergin Talot-tapettia ja suunnittelin sen seuraksi lastenhuonetta valkoisesta ja mustasta, muutamalla väripilkulla. Ystävättäreni totesikin, että on hieman yllättynyt suunnitelmastani.

Ystävä tunsi minut paremmin kuin minä itse: perinteisempi ja hempeämpi tyyli vei voiton! Kaikki alkoi Mariehamn-nimisestä tapetista. Sen seuraksi halusin luonnollisia pellavan, valkoisen sekä harmaan sävyjä. Tummempana mausteena on mummin perintökaappi.

Pinnasängyn ostin käytettynä Tori.fi:stä, reunapehmuste ja lakanat ovat uudet. Pellavanalle on Amanda B:n ja soiva Rumpali-pehmo äitiyslomalahja asiakkaalta. Hoitopöydäksi valikoitui pitkän harkinnan jälkeen perus-Ikea. Hoitopöydän harmaat laatikot löytyivät Clas Ohlssonilta ja niihin mahtuvat kätevästi vaatteet, vaipat ja kaikki pikkutarvikkeet. Hoitopöydän vieressä on edellisestä asunnosta tuotu Habitatin kankainen pyykkikori - vauvan pyykit pestään eri pesuaineella, joten niille on hyvä olla oma paikka hoitopisteen vieressä.

Perintökaapin päällä on ystävän tekemä enkelinukke, kehyksissä Circle of Life -laulun sanat sekä "säästölehmä". Matto on kesän alennusmyyntilöytä Kodin 1:stä. Lisäksi huoneessa on vanha penkki, joka on kätevä lisälaskutaso ja imaisee sisäänsä makuupussit, peitot, toppahaalarit ja kaikenlaista muutakin.

Vauvanhuone on luonnollisesti alussa ennemminkin vauvanhoitohuone tai vauvantarvikehuone, sillä pieni nukkuu varmasti ensimmäiset kuukaudet meidän makuuhuoneessa muun perheen kanssa. Lisäksi huone muokkautuu varmasti käytössä paljonkin (ja ehkä ne ikkunalaudatkin joskus saadaan paikoilleen!), ja vesselin kasvaessa on lisättävä lelulaatikkoa ja yhtä sun toista. Haaveilen myös Mazen Tut-tut -kirjahyllystä! Nyt kuitenkin huokaisen helpotuksesta: viimeinkin "projektihuone" on saanut elämän ja on valmis vauvan tuloon.










6 kommenttia:

  1. Vaikka ehdin jo innostua värikkäämmästäkin suunnitelmasta, täytyy sanoa, että this is it! :) Kaunista ja harmonista, ja sopii täydellisen hyvin muuhun kotiin ja kokonaisuuteen. Juuri tismalleen tällaiseen huoneeseen visioin, että teidän pallukka syntyy. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä täytyy käydä mukavuusalueen ulkopuolella myös sisustushaaveissa, mutta onneksi se sydän sitten tuo (kirjaimellisesti) takaisin kotiin. :)

      Poista
  2. Kauniit värit! Ovat kovasti minun mieleeni :)

    http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Uskon myös, että tällainen suhteellisen neutraali värimaailma (vs. vaaleansininen tai -punainen) taipuu myös jatkossa moneen menoon.

      Poista
  3. Onko teidän laminaatti cellon Tammi Weathered? Ollaan luultavasti päätymässä siihen, kun remppa alkaa parin viikon päästä...Millainen ollut käytössä? Entä mistä teidän kaunis keittiön pöytä on hankittu? Kiitos paljon jos viitsit vastailla!=)

    VastaaPoista
  4. Heippa! Meidän laminaatti on juurikin tuo ja ollaan oltu tosi tyytyväisiä! Se tuntuu mukavalta jalkojen alla ja näyttää hyvältä, ja on kestänyt koiraperheen koviakin otteita. Helppo pitää puhtaana ja toisaalta ei myöskään näytä helposti likaiselta. Voin siis suositella!

    Ruokapöytä on Fasaanista Helsingistä ja tehty kierrätyspuusta. Kyse on siis uniikkikappaleesta mutta voihan niitä vastaavia löytyä sieltä jatkossakin. :) Samantyyppisiä kalusteita myy kuulemma Jackpoint Espooossa. En ole itse käynyt mutta moni kehuu!

    Toivottavasti tästä oli apua :)

    VastaaPoista