31. elokuuta 2013

Mukaan tärkeälle matkalle

Sain pyynnön kirjoittaa sairaalakassin varustuksesta ja se muistutti minua siitä, että tällaisiakin asioita kannattaa mietiskellä. Olen leikkauspotilaana siitä erilaisessa asemassa, että minulla on periaatteessa aikaa valmistautua lähtöön eikä sairaalakassin tarvitse olla valmiina varmuuden vuoksi. Yllätyksiä voi kuitenkin aina sattua ja niinpä nyt viikkoa ennen sovittua keikkaa kokosin yhteen tavarani.

1. Vaatteet vauvalle

Mukaan on pakattava muutama vaihtoehto, sillä minulla ei ole mitään käsitystä siitä, miten vauva pitää mihinkin säähän pukea. Toisaalta en myöskään voi tietää, minkä kokoisiin vaatteisiin kaveri mahtuu, joten otan varmuuden vuoksi mukaan asut kahdessa eri koossa. Toiveissa on - vaikka vaaleansininen ei ole, kuten tiedätte, suosikkini - että poika tuotaisiin kotiin asussa, jonka ostimme häämatkalta New Yorkista kummipojallemme, joka oli syntynyt juuri samana päivänä.

2. Vaihtovaatteet itselleni

Neuvolassa kehotettiin hyödyntämään sairaalan vaatteita, sillä kotiin päästyä mielessä on muutakin, kuin pyykkirumba. Olen päättänyt totella, joten täältä tullaan ihanat kaavut ja mummopöksyt! Kotiinlähtöä varten otan mukaan mukavat vaatteet ja lämpimiä kerroksia: raidallisen väljän t-paidan, trikoisen hameen (mammamallia, sillä en kuvittele mahtuvani niin nopeasti mihinkään normaaliin alaosaan), neuletakin ja huivin. Luonnollisesti mukaan on pakattava myös asianmukaiset pehmoiset alusvaatteet.

LISÄYS: Olen saanut jo kaksi huolestunutta kyselyä siitä, että ovathan nuo liivit nyt imetysliivit, ja kyllä, ovat ne. Minä vain olen vielä niin untuvikko-mamma, että asioista puhuminen niiden oikeilla nimillä tuntuu hassulta. :) 

3. Omat hygieniavälineet

Sairaalashampoolla tulee varmasti puhdasta, mutta minä sujautan kassiin omat pesuaineeni. Hyväntuoksuinen suihkugeeli voi olla todellista luksusta ensimmäisellä suihkuvisiitillä. Perusrasvat, -putsarit ja hammasharja luonnollisesti tarvitaan, mutta muuten kaikki ylimääräiset purnukat saavat jäädä kotiin.

4. Lukemista

En usko, että maltan ihan kamalasti lueskella, mutta kun en yhtään osaa aavistella, mitä tuleman pitää, pakkaan mukaan muutaman hyvän lehden ja kirjan. Vauva kuitenkin nukkua tuhisee suurimman osan ajasta enkä edes minä pysty todennäköisesti samoihin unimääriin. Hätävarakirja saattaa tulla silloin tarpeeseen, varsinkin kun liikkuminen on todennäköisesti vähän niin ja näin.

5. Kännykkä ja kamera

Minun lapseni kuva ei päädy Facebookiin viisi minuuttia syntymän jälkeen, mutta kännykkä on ihan ehdoton, sillä tiedän, että koko suku soittelee jo samana iltana ja kyselee kuulumisia. Mikä on tietysti ihanaa. Kunnon kamera taas on oltava mukana, jotta pikkuisen ensihetkistä tallentuu kauniit muistot perhealbumiin.

6. Mies

Tärkein varuste tälle reissulle on oma mies, jonka kanssa on eletty tämä matka ja ilot ja surut sitäkin ennen. Mies on henkisen tuen lisäksi myös äärettömän kätevä, kun leikkauksesta toipuva mamma tarvitsee suklaata tai naistenlehtiä kanttiinista.

Siinäpä se! Miestä lukuunottamatta koko hoito mahtuu näppärästi yhteen pieneen weekend bagiin.

Ja juuri kun olen päässyt mainostamasta, että minua ei jännitä yhtään, niin tämän kirjoituksen myötä vatsaan hiipi pikkuinen parvi lepattavia perhosia. Iiiiik! Minusta tulee ÄITI!








4 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Ongelma sama, kuin itselläkin, että miten paljon vaatetta pieni tarvitseekaan, että on lämmin kotiintulo. :)

    Joku neuvoi ottamaan liivinsuojia mukaan, sairaalasta kun niitä kuulemma nihkeästi irtoaa. Ja jos mukavuutta kaipaa, niin kestoliivinsuojat kai olisivat mukavimmat päällä. Mulla nyt pakattuna vain kertakäyttöisiä ja muutenkin sairaalakassiprojekti vasta alkutekijöissään, vaikka neuvolaterkka tänään sanoi iloisesti, että ensi viikon neuvola saattaapi olla viimeinen...eiiih, not yet! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta - nuo suojukset lisätty listaan ja kassiin. :)

      Poista
  2. Jos itse pakkaisin niin heittäisin vielä laturit, pussin kuivattuja luumuja, vesipullon ja lansinohia varuilta mukaan :) Mikään ei ole kurjempaa kuin toimimaton vatsa, ja tähän siis tulee nuo luumut. Lansinoh taas auttoi ettei nännit ollut ihan vereslihalla ensi päivien aikana imettäessä, mutta sitä saa myös pyytämällä yleensä. Oli aika hurja nähdä nännissä vesikello...

    Villasukat voi olla myös hyvä idea, ekassa sektiossa menetin verta ja sairaala oli niin hyvin ilmastoitu että palelin.

    Iiik susta tulee äiti :) ja kaikki menee hyvin, ei huolta!

    VastaaPoista
  3. Hihiih, kiitos vinkeistä. Villasukat ja laturit lähtee mukaan, luumut voi hakea sitten tarpeen vaatiessa. :)

    VastaaPoista