29. heinäkuuta 2011

Häähuumaa, osa 3: Matkasuunnitelmia

Aikoinaan kuherruskuukautta vietettiin - nimensä mukaisesti - kuukauden verran. Tämä siksi, että varmistettiin morsiamen raskaaksi tuleminen. Nykyään häämatkalle lähdetään pitämään hauskaa ja rentoutumaan (stressaavien häävalmistelujen jälkeen, olen kuullut) - ei suinkaan lisääntymään.

Harvalla on mahdollisuutta lähteä kuukaudeksi pois tutuista ympyröistä. Muutenkin sana "kuherruskuukausi" kuulostaa jotenkin - noh - likaiselta. Englannin kielen sana honeymoon on jotenkin paljon kauniimpi. Lupaankin käsi sydämellä, että tämä on viimeinen kerta, kun kuulette minun puhuvan kuherruskuukaudesta. Meillä siis mennään häämatkalle.

Niin että minne? Itse en ole käynyt koskaan, Israelia lukuunottamatta, Euroopan rajojen ulkopuolella. Selvää on siis se, että haluamme kauas. Haluamme rentoutua täydellisesti, mutta kumpikaan meistä ei jaksa maata riippumatossa viikkotolkulla - ei vaikka mojito-tarjoilu pelaisi ympäri vuorokauden. Haluamme kohteeseen, jossa on paratiisimaisen kaunista, mutta myös aktiviteetteja. Sukelluskoulu, surffausta, joogaa, patikointia, luontoretkiä, eksoottisia eläimiä, paikallisia rytmejä... jotain.

Toisaalta... Olisi kiva "pistäytyä matkalla" johonkin suureen metropoliin... vaikkapa sinne kauan kaivattuun New Yorkiin. Eli NYKin kautta Karibialle? Aruba, Curacao, Dominikaaninen tasavalta, Jamaica, Puerto Rico...? Se on unelma - katsotaan, kuinka pitkälle omalla budjetilla pääsee!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti