18. helmikuuta 2011

Kosmetiikkahössötystä

Lancomen uuden kuivan ihon voiteen litrahinta on 1658 €. Tajusin sen tässä ihan sattumalta mainoksia selaillessani. En ole oikeastaan koskaan ennen vaivautunut miettimään, mitkä rahat ovat kiinni siinä yksinkertaisessa toiveessa, jonka lähes kaikki naiset jakavat: näyttää nuorelta ja kauniilta. Mutta kosmetiikkabusiness on Iso Business.

Mainittakoon heti alkuun, että en ole valmis maksamaan 85 euroa voiteesta, joka lupaa, että "kuiva iho ei ole enää kohtaloni". Asia hoituu edullisemmallakin tuotteella. Mutta me pohjoismaiset naiset olemme aika inhottavassa asemassa; meille kosmetiikka ei ole vain hemmottelua ja luksusta, vaan suorastaan elinehto. Ainakin oma ihoni on näillä pakkasilla kuin Saharan autiomaa - kuiva ja halkeileva.

En kuitenkaan voi väittää, ettenkö myös nauttisi kosmetiikasta. Rakastan herkullisen tuoksuisia kuorintoja ja pehmeitä voiteita. Ja kyllä, olen kiitollinen kosmetiikkataloille, joiden ansiosta edellisen illan juhlimisen jäljet saa kasvoilta piiloon. Olen valmis maksamaan tietyistä tuotteista, jos tiedän että ne tekevät iholleni hyvää - esimerkiksi Dermalogican ihonhoitotuotteista en luovu. Mutta esimerkiksi luomivärit ja kynsilakat ovat tuoteryhmä, jossa laatu ei kasva hinnan mukana. Kokeiltu on.

Kosmetiikkamarkkinoilla surffailu on ainaista tasapainoilua. Mitä todella tarvitsen ja mikä on ylimääräistä luksusta? Kuinka paljon olen valmis maksamaan ihoni hyvinvoinnista tai uudesta lookista? Perustelenko hankintojani tarpeella vai olenko valmis myöntämään, että haluan vain näyttää todella hyvältä? Naisena oleminen ei aina ole helppoa - mutta kyllä se oikeuttaa ihanaan turhamaisuuteen.

Omia suosikkejani ovat muun muassa:

Lumenen Vitamin+ Kirkastava tehohoito: 
Kirkastaa ihon oikeasti!

Dermalogican Daily Microfoliant:
Ihana, hellä kuorinta, jota voi käyttää vaikka joka aamu.

Korresin Youghurt Mask:
En tiedä, mitä tekisin ilman tätä näissä pakkasissa! Oikea superkosteuttaja.

The Body Shopin marjakuorinta: 
Edustaa sitä ihanaa luksus-osastoa - kukapa ei haluaisi mansikan tuoksuista suihkua ja pehmeää ihoa?

Pupan vadelmavartalovoide:
Italialaisen Pupan vartalovoide on kuin luomuhilloa! Pupaa myydään myös lentokentillä. 

Lancomen Teint Miracle -meikkivoide:
Täydellinen meikkivoide, kun ei halua näyttää meikatulta.

Lumene Natural Code poskipuna/aurinkopuuteri:
Uskomaton hinta-laatusuhde ja kaksi tuotetta samassa paketissa!

Cliniquen huulikiinnot:
 Herkullisia sävyjä ja huulet tuntuvat pehmeiltä. Lentokentillä ihania travel packeja - monta sävyä, toimiva koko.



Kunniamaininnan ansaitsee milanolainen Kiko, jota ei valitettavasti ainakaan vielä saa Suomesta - mutta nettikauppa toimii osoitteessa http://www.kikocosmetics.com/EN/index.html. Kiko ei mainosta ja osittain sen takia sen tuotteet ovat niin edullisia.

Olen aivan hullaantunut Kikon kynsilakkoihin ja luomiväreihin sekä pelkistettyyn ilmeeseen - myymälät ovat valkoisia, pakkaukset konstailemattomia. Jos olet menossa Roomaan tai Milanoon, poikkea Kikoon!


Naisena on lupa nauttia tästä kaikesta ja ostaa kevääksi se persikan värinen poskipuna tai uusi tuoksu. Mutta on tärkeää pitää mielessä, että kukaan ei ole ikuisesti nuori - harmi vain - ja lähes sadan euron ryppyvoidepurkissa on hyvien ainesosien lisäksi paljon tyhjiä lupauksia. Kosmetiikka ei ole turhaa, se kyllä korostaa parhaita puoliamme ja peittää huonoja. Mutta käsi sydämellä, ihmeitä ei mikään voide tee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti