6. helmikuuta 2011

Helsinki kielellä: Farouge & A21

Luulisi, että kun asuu aivan keskellä kaupunkia, ulkona syöminen olisi viikottainen tapa. Meille on käynyt päinvastoin. Oma keittiö vaan on niin kiva paikka, jälkiruoankin saa odottamatta. Ja totuushan on, että ulkona syöminen on tässä maassa tehty naurettavan kalliiksi.

Eilen kuitenkin päätimme pitää vapaaillan omasta keittiöstä ja päädyimme "kortteliravintolaamme", Farougeen. Farouge on libanonilainen ravintola, joka on toiminut samassa paikassa jo vuodesta 1995. Täytyy myöntää, että Libanon maana ei sano minulle juuri mitään - mutta ruoka on taivaallista!

Libanonilaisessa ruokakulttuurissa alkupalat ovat erittäin tärkeitä. Me päädyimme syömään pelkkiä niitä. Hummusta, pinaattitäytteisiä pasteijoita, viininlehtikääryleitä... Nam! Tarjoilijat olivat ystävällisiä ja nopeita. Harkitsen kotikeittiön vaihtamista kortteliravintolaan useamminkin!


Farougen ruusu

Koska lauantai-ilta oli nuori ja meitä on syytetty "kotiloitumisesta" (mitä en henkilökohtaisesti ymmärrä, koska kaiken maailman kissanristiäisiä tuntuu olevan koko ajan), jatkoimme entiseen kantabaariimme, A21: seen. A21 sijaitsee nimensä mukaisesti osoitteessa Annankatu 21.

A21 on valittu maailman parhaaksi cocktail loungeksi ja sen Rhuba Martini on joka kerta yhtä taivaallinen. "Unohda Fine Dining ja tule kokemaan Fine Drinking," sanotaan nettisivuilla. Aiemmin sisään ei päässyt, jos ei ollut tyylikkäästi pukeutunut ja käyttäytynyt siististi. Hienoa, sillä tämä kaupunki tarvitsee paikkoja, joissa on glamouria!

Eilen Rhuba Martini maistui, mutta jotain oli tapahtunut. Milloin utuisessa hissimusiikissa uinuva, tyylikkäästi sisustettu lounge muuttui sporttibaariksi? Kaikella kunnioituksella jääkiekkofaneja kohtaan, mutta miksi tulla cocktail-baariin ja tilata Karhun kolmonen? Oluttupia on joka kadunkulmassa! Sen sijaan, että olisimme saaneet nauttia drinksuistamme niiden ansaitsemassa tunnelmassa, todistimme humalaista joukkoiskemistä. "Ne, jotka on sinkkuja, nostaa käden ylös!"

Ehkä meillä vain kävi huono tuuri. Talviklassikkoa ei pelata joka lauantai. Mutta hei, eri paikoilla on eri funktio. Oluen juominen ja möykkääminen A21: ssä on kuin lihapullien ja perunamuusin tilaaminen Kanarialla.

Ja miksi tiskin alta ylipäätään löytyi Karhua?

Kuplia

1 kommentti:

  1. Itselläni on syystä tai toisesta jäänyt Farouge kokeilematta. Ilmeisesti nykyisin saa lounastakin, joten tulee varmasti jossain vaiheessa testattua.

    VastaaPoista