18. heinäkuuta 2013

Zizi

Viimeisenä Tallinna-palana huokailen ja ihastelen Ziziä. Löysin tämän ihanan pellavakaupan jo pari vuotta sitten ystävän suosituksesta ja tälläkin kertaa liikkeeseen oli päästävä. Tallinnassahan jokainen turistipuoti mainostaa myyvänsä "aitoa ja originaalia pellavadesignia", mutta minä en ole ihan samaa mieltä laventelinkukilla kirjailluista esiliinoista.

Zizi on harmonian juhlaa. Myynnissä on pellavaserviettejä, -tabletteja, -pöytäliinoja, -lakanoita, -pyyhkeitä, -kylpytakkeja... Suurin osa tuotteista on yksivärisiä, mutta mukaan mahtuu myös muutamia hillittyjä kuoseja. Tuotteet tehdään Virossa.

Me panostimme tällä kertaa lakanoihin. Valitsin kotiin raidalliset pussilakanat (50% pellavaa, 50% puuvillaa - 100% pellava on materiaalina villimpi) sekä kauniit, ruseteilla solmittavat valkoiset tyynyliinat. Lisäksi nappasin mukaan muutaman keittiöpyyhkeen, sillä niitä meillä kuluu.

Uskon, että hyvälaatuiset kodintekstiilit kestävät ikuisesti. Olenkin sitä mieltä, että turistirihmaman sijaan paras tuliainen on sellainen, josta on iloa vuosikausiksi. Sitä paitsi minusta on ihanaa, kun käyttötavaroilla on tarina: "Oi, nuo lakanat ostimme silloin kun..."

Zizin nimi ja omistaja on vaihtunut sitten viime visiitin, ja nettisivu toimii osoitteessa: http://www.kukshome.ee. Pssst! Myös nettikauppa löytyy!
2 kommenttia:

 1. Hei!

  Kiitos ihanasta tarinasta meidän uudesta tavaramerkista Kuks & Küttner! Olen Viive Küttner, virollaisen ZIZIn perustaja, suunittelija ja entinen omistaja, tästä vuodesta lähtien olen kokonaan eronnut zizista ja perustanut uuden liiken. Hyvä, jos tykkäsitte tuotteista! Tervetuloa!

  Yst terv
  Viive Küttner
  viive@kukshome.ee
  www.kukshome.ee

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Katsion juuri, että meidän ihanan pellavaliinojen Jouluputiikin tulee aika paljon liikennetta Suomesta ja nimeenomaan täman blogin kautta. IHANA! Siksi ajattelin, että jätan tänne kommentiin -
  Jos tarvitte ihanan täyspellavaisen pöytäliinen vielä Jouluksi 2016, olkaa hyvää ja tilakaa se meidän nettikaupan kautta viimestaan tiistaina 20.12 - sitten se on vielä ajoissa perillä! Nimeeomaan toimittamme DHL kuriirin kautta, tosi nopeasti ja todella edullisesti!
  https://www.kukshome.com/

  Hyvä Jpulun odotusta!
  Viive

  VastaaPoista