8. elokuuta 2011

Lempipaikkoja

Pysähdyin miettimään, missä kaikkialla kotikaupungissani viihdyn. No, oikeastaan kaikkialla - kunhan seura on hyvää. On kuitenkin muutamia erityisiä paikkoja, joissa huomaan olevani poikkeuksetta hyvällä tuulella.

Koti Iso Roballa on luonnollisesti hyvän olon paikka, ja sen myötä kotikatukin. Iso Robaa on viime viikkoina haukuttu huumehuuruiseksi baarikaduksi, joka täyttyy roskista ja lammikoista aamuyöstä. Itse en ole koskaan pelännyt Roballa; on itse asiassa aina kiva tulla kotikulmille, missä on elämää.

Toinen paikka, jossa viihdyn, on työpaikkani Kaisaniemenkadulla. Meillä ei oikein ilmastointi pelaa, mutta porukka on mahtavaa ja työ itsessään motivoivaa. Työpaikka on toinen kotini - niin hurjalta kuin se kuulostaakin.

Viihdyn myös Kaivopuiston rannassa - juosten tai kävellen - sekä keskustan Elixian hikisellä jumppasalilla. (Ei niin, että jälkimmäinen olisi jotenkin erityisen kaunis paikka, mutta siellä saa päästellä höyryt ulos kirjaimellisesti eikä kroppakaan tykkää pahaa.)

Pidän La Torrefazionesta (smoothiet!) ja Uudenmaankadun Sushi Barista. Tori kotikulmilla, Farouge kotitalossa ja Muru parin korttelin päässä saavat minut myös hyvälle tuulelle. Tosin ikinä ei ehdi tai ole varaa syödä ulkona tarpeeksi. Mattolaituri on uusi kesäsuosikki.

Pidän Punavuoren kaduista, Espan puistosta aamuisin. Aleksanterinkadulla shoppailen mieluiten. Ohi rämistävät ratikat ovat paljon tunnelmallisemmat kuin ostoskeskusten kliinisyys. Kauppatorilla on aivan oma tunnelmansa.

Moko Market on inspiroiva. En osta sieltä usein mitään, mutta paikassa on helppo haahuilla ja haaveilla kauan. Loistava myös ikkunashoppailuun! Selected Femme ja Mango tarjoavat avun silloin kun vaatekaapissa on akuutti hätä - luottokaupasta voi ostaa sovittamatta, koska koot ja tyyli ovat tuttuja. Zio taas on kenkähaaveiden koti.

Pidän myös lentoasemasta, vaikkei se kuulukaan virallisesti kotikaupunkiini. Rakastan lentokentän tunnelmaa, vaikkei siihen enää nykyisin sisällykään samanlaista taikaa kuin vuosia sitten. Lähteminen kotoa kohti uusia seikkailuja on aina ihanaa. Vielä parempaa on kuitenkin tulla kotiin, omiin lempipaikkoihin. 


Näkymä Tervasaaresta. Ei hassumpi paikka tämäkään.

2 kommenttia:

  1. Luin tekstin ja mietin mihin on jäänyt kesäinen paratiisi ja oma olohuoneeni Tervasaari? Sitten tajusin katsoa kuvaa ja olihan yksi minun suosikkipaikoistani Helsingissä mukana.

    Syksyllä lupaan viedä sinut ihmettelemään Helsinkiä Lammassaaresta. Niin lähellä ja tuntuu kuin olisit jossain kymmenien kilometrien päässä Helsingistä.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ihanalta! Milloin mennään? <3

    VastaaPoista