Ravintolapäivä - mikä ihana keksintö!
Tänään Helsinki on täyttynyt pop-up -ravintoloista ja -baareista. Toisin sanoen, kuka tahansa on voinut pystyttää unelmiensa ravintolan päiväksi palvelemaan muita. Iso Robalta on saanut mm. vohveleita ja bageleita suoraan kadulta.
Meillä oli suuria suunnitelmia ravintolapäivälle: Aamulla hakisimme bagelit, päivällä nauttisimme vohvelit omassa porttikongissa (!) ja illalla suuntaisimme Merimiehenkadulle syömään "selkeää italialaista ruokaa intiimillä punavuorelaisella takapihan terassilla". Mitenkäs kävikään?
Bagel-jonossa oli tunnelmaa! Puolisen tuntia sai jonottaa, mutta se kannatti. Kojun pitäjä oli opetellut tekemään bageleita jenkkimiehensä koti-ikävää lievittääkseen - ja hän oli tehnyt 300 bagelia edellisenä päivänä! Tunnelma kojun ympärillä oli ihanan rento, kaikki olivat hyvällä tuulella ja bagelit olivat taivaallisia! Kojusta sai myös periamerikkalaisia m&m's-keksejä! Nam, nam.
Mutta... vohvelikojua ei enää löytynyt "vohveliaikaan". Italialaiseen takapihan ravintolaan olisikin pitänyt tehdä ennakkovaraus. Ja varasuunnitelma - tapaksia ja sangriaa "Luomupihalla" Fredalla - kaatui sadan ihmisen jonoon. Ravintolapäivä siis yllätti suosiollaan kaikki!
Ei se mitään, ajatus on ihana ja varmasti tullut jäädäkseen. Sitä paitsi Ravintolapäivästä hyötyvät myös "tavalliset" ravintolanpitäjät, kun kaikki pop-up -ravintoloiden ulkopuolelle jääneet kieltäytyvät muuttamasta aikeitaan syödä ulkona. Mekin päädyimme Bar 9 :iin herkullisen tomaattikeiton ja pyttipannun ääreen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti