10. huhtikuuta 2011

Kulttuurimatkalla Turussa

Kulttuurimatka Turkuun saattaa kuulostaa hassulta. Useimmat meistä kun matkustavat kulttuurimatkalle Barcelonaan, Roomaan tai Pariisiin. Turku kuitenkin sattuu olemaan Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011 ja vain 160 km:n päässä kotiovelta, joten päätimme ennakkoluulottomasti antaa kaupungille mahdollisuuden. Ja se kannatti! Keväinen viikonloppu kulttuuripääkaupungissa toi hymyn huulille ja värin poskille.

Lyhyessä ajassa ehti nähdä monta puolta kaupungista, ja kokemamme perustella voin suositella ainakin seuraavia:

YÖPYMINEN
Centro Hotel: Siisti, design-vaikutteinen sisäpihan hotelli aivan keskustassa. Mahtava aamiainen, jossa suosittu luomua ja lähiruokaa!


Centron tyyliä

NÄHTÄVÄÄ
Logomo: Kulttuurikeskuksen Liisa ihmemaassa -valokuvanäyttely oli mielenkiintoinen ja puhutteleva. Sis. Delin kahvila kallis, mutta upean sisustuksen takia näkemisen arvoinen - Artek taipuu moneen.
Tuomiokirkko: Turun must-nähtävyys. Kestää vertailun etelä-eurooppalaisiin, matkaoppaiden hehkuttamiin kirkkoihin.
Luostarinmäen käsityöläismuseo: Tähtitorninmäen takana säilynyt, 200 vuotta vanha käsityöläisalue. Mahdollisuus kurkistaa mm. hansikkaan tekijän, langankutojan ja sepän verstaisiin. Käsinkosketeltava pala suomalaista historiaa! Pieni käsityöläispuoti sekä viihtyisä kahvila.
Turun linna: Huikea kokemus. Kannattaa tutustua hyvin levänneenä, sillä itse linnan lisäksi nähtävillä mm. koko Turun seudun historia ja pukeutumisen historiaa aina 1960-luvulle asti. Mielenkiintoisin osa ehdottomasti karut vankityrmät, joiden seinissä muinaisten vankien kaiverruksia. Karmivaa.
Aurajoki: Aurajoen rannassa paljon kauniita taloja, kahviloita ja pieniä putiikkeja. Myös ikivanha apteekki, joka nykyisin toimii museona. Ohi lipuvat jäälautat ovat ilmaista huvia.


Logomon kahvila

Turun linna

Käsityöläisalueen aitoa patinaa

Pastellisävyjä Aurajoen rannassa

SYÖTÄVÄÄ & JUOTAVAA
Sirius: Pääkirjaston yhteydessä toimiva kahvila. Täydellinen cappuccino, ihanat kuluneet puulattiat ja sopivan älykäs tunnelma.
Rocca: Kaupungin ensimmäinen fine dining -paikka, joka sittemmin vaihtanut konseptinsa edullisempaan. Kaunis miljöö vanhalla, katetulla sisäpihalla. Ystävällinen palvelu ja hyvä ruoka. (Vinkki! Centro-hotellin hemmottelupaketti pitää sisällään paitsi kuohuviinipullon huoneeseen, oman saunavuoron ja myöhäisen huoneen luovutuksen, myös illallisen Roccassa.)
Tintå: Suositun oloinen, välitön viinibaari Aurajoen rannassa. Hyvä tunnelma ja paljon hyviä viinejä. Saattaa koukuttaa aamuyön tunneille.
CafeArt: Turun kahvipaahtimon kahvila, jossa luonnollisesti hyvä kahvi ja jokinäkymät.



Tintån viinilistaa

Rocca

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti