18. maaliskuuta 2011

Pakkolepopäivien pelastajat

Välillä tulee hetkiä, jolloin joutuu pakkolepoon. Kun on sairas tai molemmat jalat paketissa tai jotain. Pakkolepohetkillä tarkoitan niitä hetkiä, jolloin normaali hektinen elämänrytmi keskeytyy: ei voi lähteä lenkille, töihin tai kavereita tapaamaan - syystä tai toisesta. Suunnitelmien muuttuminen ja pakollinen löhöily ärsyttävät, vaikka moni elämäntaito-opas varmasti kiljuisi riemusta.

Ennen en suostunut sairastamaan enkä koskaan päästänyt itseäni helpolla. Treeneihin mentiin jos vain vähänkin henki pihisi. Töissä painettiin Burana 800 :sen voimin. Jokainen aurinkoinen päivä sisätiloissa oli maailmanloppu. 

Onneksi olen kasvanut irti ikuisesta pakkosuorittamisesta. Kyllä, olen edelleen hyvin ärsyyntynyt, kun joudun jättämään samba-tunnin väliin typerän kevätflunssan takia. Ja kyllä, minun on edelleen hyvin vaikea ilmoittaa töihin, että tänään huilataan kotona. Mutta oma terveys on kuitenkin mennyt kaiken suorittamisen edelle. Ja kun pakkolevon päivä koittaa, olen keksinyt monta konstia siitä selviämiseen!

1. Uni. Nukkuminen on yksinkertaisesti ihanaa.

2. Aikakauslehdet. Ei kovin omaperäistä, mutta sitäkin nautittavampaa. Että ihan luvallisesti saa maata sohvalla ja selailla Vogue'a, Oliviaa tai Sköna Hemiä!


Voguen tyylinäyte.

3. Vanhat valokuvat. "Ei mulla oikeesti voinut olla noin lyhyt paita!!!" Välillä on todella terveellistä kelata läpi elämä ennen tätä hetkeä.

Raumanmeren juhannus 2005
- eli joku sata vuotta sitten.


4. Elokuvat. Viimeksi Eat Pray Love sai flunssan unohtumaan. Mamma mia, mikä matkakuume iski! Pakko päästä taas Italiaan, ja entäpä Bali? Kipeä olo saa autuasta lievitystä, kun haaveilee paikoista, jonne voi matkustaa.


Julia Roberts Balilla.

5. Herkut. Käsintehty belgialainen suklaa toimii erittäin hyvin, muukin käy. Pienenä miinuksena se, että koska treenirytmikin menee pilalle, herkuttelu nostaa kontrollifriikin olotilan syyllisestä potenssiin kymmenen. Pakko luvata massiivinen itsekuri - heti kun taas on terve.


Tuliaisia Brysselistä!

6. Nettishoppailu. Todella vaarallista, mutta niin ihanan helppoa! Usein riittää pelkkä selailu - se on kuin ikkunashoppailua! - eikä rahaa kulu senttiäkään.



Ihana mekko - klikkauksen päässä.
(Kuva: Nelly.com)

Ei ole kivaa sairastaa - taisin tehdä sen jo selväksi - mutta ehkä tälle suorituskeskeiselle kansalle on hyvä aina välillä opettaa, että maailma ei pysähdy, vaikkei siitä sohvalta liikahtaisi minnekään kokonaisena päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti