2. lokakuuta 2012

Kristina från Duvemåla

Minulle tarjoutui eilen tilaisuus nähdä Svenska Teaternin musikaali Kristina från Duvemåla. Musikaalilippujen ostaminen oli to do -listallani jo silloin, kun näytelmä sai ensi-iltansa (milloin ikinä se olikaan?), mutta jostain syystä asia unohtui. Nyt olen todella onnellinen, että pääsin sattumalta mukaan.

Kristina från Duvemåla ei ole mikään iloinen musiikki-ilottelu. Se on koskettava, raastava ja raskaskin. Mutta katsojan se tempaisee mukaansa ensisävelestä alkaen! Istuin penkissäni lumoutuneena tulkinnasta, lavasteista ja upeista laulusuorituksista. Maria Ylipää on kyllä aivan omaa luokkaansa ja myös ruotsalaiset mieslaulajat Karl-Oscarin ja Robertin rooleissa saivat aikaan kylmiä väreitä. Eistyksen jälkeen oli vaikea keksiä sanottavaa; kokemus oli niin äärimmäinen.

Suosittelen lämpimästi kaikille, joita kiinnostaa pohjoismaiden historia, lahjakkaat esiintyjät, kauniit ja surumielisetkin melodiat, sekä kokonaisvaltainen kulttuurielämys. Remontoidun Svenska Teaternin henkeäsalpaavan upeat puitteet ovat saaneet arvoisensa esityksen. 



(Kuvat: Svenska Teatern)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti