14. lokakuuta 2012

Project Home

Tämä olkoon jonkinlainen kick-off elämäni seuraavalle suurelle projektille: Voin julkisesti ilmoittaa, että asuntotarjouksemme on hyväksytty ja muutamme tämän vuoden loppuun mennessä isompaan kotiin, kymmenen minuutin junamatkan päähän keskustasta. Minä saan kaipaamani parvekkeen, mies hiihtoladut takapihalle. Neliöt lähestulkoon triplaantuvat: 43:sta muutetaan 106:een. Ei meillä ollut suunnitelmissa ostaa näin isoa kotia - kolmiota etsittiin - mutta joskus sattumien summa voi olla jotakin ihan muuta, kuin ajateltiin.

Muutto sinällään on jo projekti, mutta tässä tapauksessa mitä nimitän projektiksi remonttia; asunto on tarkoitus remontoida lattiasta kattoon, asteittain. Ensimmäisessa vaiheessa kaadetaan seiniä, uusitaan pinnat ja keittiö, toisessa vaiheessa on kylpytilojen remontti.

Suuri remontti vaatii hermoja ja kovapäistä asennetta, mutta minua ei työn määrä pelota. Tuntuu uskomattoman hienolta ajatella, että saamme juuri sellaisen kodin, kuin haluamme. Suunnitelmat ovat valmiina päässä, nyt pitäisi enää päästä toteuttamaan ne!

Kodin värimaailma tulee olemaan selkeä vaalean ja harmaan sävyjen kokonaisuus. Joukkoon ripaus mustaa, vaaleaa puuta (mm. Secton valaisimessa) ja kulunutta konjakin väristä nahkaa (haaveissa käytetty Barcelona-tuoli). Koska lattia on hallitseva elementti - etenkin kodissa, jossa mattoja on vähän - remontin suunnittelu on aloitettava siitä. Ihastuimme valtavasti Cellon "weathered oak"-sävyiseen laminaattiin. Se myös tuntui mukavalta.



Pienellä haikeudella nyt siis asutaan viimeisiä kuukausia Iso Roballa. Tämä on ollut rakas koti - ensimmäinen oma - mutta nyt on tullut aika siirtyä elämässä eteenpäin. Uskon, että uudessa(kin) kodissamme olemme hyvin onnellisia.

Mutta entäpä tämä maalisävyjen viidakko? Täytynee kysyä eräältä sisäpiiriläiseltä... 




2 kommenttia: