28. joulukuuta 2011

Vintage-mekkoja

Yksi mielenkiintoisimmista joululahjoistani oli kirja. Eikä mikään klassikkoromaani, vaan kirja nimeltä "Kuuluisat vintagemekot". Tässä vaiheessa moni varmasti ajattelee, että huh huh... Mutta kirja ei ole ollenkaan hölynpölyä ja turhanpäiväisten mekkojen kuvailua (Sitä paitsi kuka voisi väittää Audrey Hepburnin Aamiainen Tiffanylla -mekkoa turhanpäiväiseksi?), vaan se sisältää paitsi lyhyen kuvauksen neidosta, joka kutakin mekkoa kantoi, myös kaavat kyseisen mekon tekemiseen!



Tässä vaiheessa kuuluu kysyä, osaanko ommella. No, en osaa. En omista ompelukonetta enkä koskaan pitänyt käsityötunteja niinä hauskimpina - liekö syy tylsissä opettajissa? Tiedän kuitenkin, että kun johonkin ryhdyn ja keskityn, osaan kyllä.

Ei silti, että nyt säntäisin kauppaan ja alkaisin vimmatusti ompelemaan Marilynin legendaarisia unelmahelmoja. Projektia on tähän hätään ja näihin neliöihin ihan tarpeeksi, ja ehdin kyllä opetella ompelemisen jalon taidon joskus paremmalla ajalla. Mutta minulla sattuu olemaan kaapissa kuusi metriä Intiasta tuotua silkkiä - ja tuttu ompelija. Pohdittavaksi jääkin sitten, haluanko teetättää ensin mekon Marilynin, Jackie Kennedyn vai Audrey Hepburnin tyyliin? Vai olisiko minusta Madonnan asun kantajaksi?

Varmaa on, että minkä tahansa näistä mekoista ompelen tai ompelutan, se ei mene koskaan pois muodista. Ja tämän kirjan viehätystä ei ainakaan vähennä se, että kuvitus on aivan ihanan!








2 kommenttia:

  1. Hih. Tota Madonnaa ehkä vähän vierastan - tosin tää on rouvan asuista ehkä säädyllisin :D

    VastaaPoista