8. joulukuuta 2011

Italia-kuume

En tiedä, mistä tämä nyt tuli. Siitäkö, että ulkona on koko ajan pimeää? Vai siitä, että mies meni lupaamaan minulle viikonloppuloman Roomassa, jos onnistun voittamaan hänet sulkapallossa? Oli syy mikä tahansa, päällä on nyt todella kova Italia-kuume!

Kaipaan Milanon Corso Buenos Airesille tekemään jouluostoksia ja Naviglin alueelle nautiskelemaan drinkkejä pikkubaareissa live-musiikin tahtiin. Kaipaan Rooman rönsyilevää kauneutta, hyvää viiniä ja hymyileviä tarjoilijoita. (Tänään kokemukseni Helsingin Spaghetteriassa oli hyvin kaukana kaipaamastani.) Kaipaan myös Sisilian kuumia rantoja, Etnan mahtipontisuutta, mafian tuomaa vaarallisuuden tunnetta ja Välimeren aaltoja. Entäpä Barin liikuttavan ystävälliset ihmiset? Ah!

Haluaisin nähdä Italiasta myös uusia puolia. Firenze on listalla ykkösenä - sinne täytyy päästä! Tosin pelkään hieman, että kuulun siihen ihmisryhmään, joka saa kaupungin kauneudesta omituisia oireita... Haaveilen myös automatkasta pitkin Italian länsirannikkoa ain köyhään etelään asti.

Ei niin, että ihannoisin varauksetta Italiaa ja ajattelisin, että siellä on kaikki paremmin. (Kokemuksesta tiedän, että asia ei ole näin.) Mutta kyllä siellä sentään saa palvelua ravintolassa, viini ja ruoka on hyvää - ja aurinko paistaa! Edessä taitaa olla totinen sulkapallotalvi...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti