30. joulukuuta 2011

Uuden vuoden lupauksia

Takana on värikäs vuosi. Siihen on mahtunut reissut Välimerelle ja Lappiin, kosinta (ja myöntävä vastaus), MBA-opintojen aloitus, isoja työprojekteja, siskon tytön 1v-synttärit, ensimmäinen mustan rinteen laskuni, ja joukko erilaisia rientoja, onnen hetkiä ja elämän vuoristorataa. Vaikka vuosi on ollut kokonaisuudessaan hieno, olen siitä aika uupunut. Tiedän, etten ole pitänyt itsestäni niin hyvää huolta kuin olisi pitänyt. Olen ollut liian kiireinen, herkutellut liikaa, liikkunut liian vähän ja laiskistunut kylpyhuoneessa. Ensi vuodelle lupaankin seuraavaa:

1. Lopetan herkkujen syömisen
Meillä ei ole tapana ostaa kotiin herkkuja. Se ei kuitenkaan ole säästänyt minua turhalta sokerilta (ja turvotukselta), sillä namusia on tarjolla joka puolella, ja vaikka kuinka ottaisin kerralla vain muutaman, kokonaismäärä on liian suuri. Siksi olen päättänyt alkaa täydelliseen herkkulakkoon loppiaisena. Haluan nimittäin olla pirteämpi – ja mahtua hääpukuuni. Eli kaikki napostelut seis! Poikkeuksena monen ruokalajin illalliset, joihin jälkiruoka olennaisena osana kuuluu ja kieltäytyminen olisi epäkohteliasta.



2. Menen kuntosalille
Olen huomannut, että monipuolinen ja säännöllinen liikunta ei enää riitä. Ikäkö se painaa? Juoksu, tanssi, sulkapallo, jooga ja ryhmäliikuntatunnit vaativat kaverikseen rehellistä kuntosaliharjoittelua. Olen vältellyt punttista viimeiseen asti, sillä oman salini tilat ovat ahtaat ja hikiset, mutta nyt reisi-peppu-vatsa-käsivarsi-akselini vaatii täsmätreeniä. Tavoitteena kaksi aamupunttitreeniä per viikko – ja tuloksia, kiitos!


3. Panostan sisäiseen hyvinvointiin
Tämä liittyy kohtaan 1., mutta turhan herkuttelun välttämisen lisäksi lupaan nukkua hyviä yöunia (kuten tähänkin asti), rentoutua säännöllisesti tekemättä mitään, ja toisaalta tekemällä asioita, joista pidän. Lisäksi ostin juuri purkillisen spirulina-leväjauhetta, jota on kovasti suositeltu. Se sisältää mm. magnesiumia ja rautaa ja piristää kuulemma oikeasti. Tästä lähtien aloitan siis aamuni lasillisella mehua, johon on sekoitettu spirulinaa – vaikutuksia odotellessa!


4. Huolehdin itsestäni ulkoisesti
Kävisin kasvo- ja jalkahoidossa kerran kuukaudessa, jos se olisi taloudellisesti mahdollista. Koska se ei ole, lupaan hoitaa itse itseni paremmin. Ei enää lintsaamista jalkojen rasvauksesta, vaan jokailtaiset rutiinit kuntoon!



5. Lopetan stressaamisen
En tule kestämään tämän syksyn kaltaista kevättä. Lupaan, ettei työ tule enää uniin (eikä suuressa määrin kotiin ollenkaan!) enkä anna koulutöidenkään aiheuttaa stressiä. Tekemistä tulee riittämään, mutta en saa antaa sen hallita kaikkea. Aikaa pitää jäädä nukkumiselle, liikkumiselle, läheisten seurasta nauttimiselle – ja häävalmisteluille.



Tällaisilla lupauksilla kohti hyvinvoinnin ja suurien tapahtumien vuotta 2012!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti