28. helmikuuta 2012

Järjestystä, kiitos!

Kuinka pitää 43 neliötä järjestyksessä? Siinäpä vasta kysymys - etenkin, kun näitä neliöitävä asuttaa kaksi jokseenkin aktiivista elämää viettävää ihmistä. Meistä kummallakaan ei ole hamsterin taipumusta, mutta työpuvustoista, opiskelumateriaaleista ja etenkin harrastusvälineistä syntyy yllättävän iso kasa varastoitavaa tavaraa. On monoa, salikenkää, juoksukenkää, sisäpelikenkää, kiipeilykenkää, vaelluskenkää, uimakenkää... Huh!

Meidän pelastuksemme (ja itse asiassa ratkaiseva tekijä asuntokauppoja tehdessä kaksi vuotta sitten) on parvi. Se sijaitsee jokseenkin huomaamattomana asunnon keskellä, kylpyhuoneen ja vaatehuoneen päällä. Edelliset asukkaat käyttivat sitä nukkumiseen, mutta me teimme siitä säilytystilaa. Puolapuut vaihdettiin tukevampiin tikkaisiin, ja parvelle asennettiin verhot ja ostettiin kasa Ikean laatikoita täytettäväksi.



Parvi on saanut elää jokseenkin omaa elämäänsä nämä pari vuotta, kunnes viime sunnuntaina oli aika tehdä kunnon inventaario. Ikea-reissulta mukaan lähti uusi kasa laatikoita sekä kenkäteline. Ja niinpä vietin sunnuntai-iltana hikisen ja todella epäergonomisen parituntisen katon rajassa laatikoita uudelleen järjestellen.

Mutta kyllä kannatti! Nyt parvella on vain tavaroita, joita käytämme, ne ovat kaikki omissa laatikoissaan siististi lajiteltuina - talviurheiluvaatteet tässä, siivousvälineet tuossa - ja mikä parasta, kaikki harrastuskengät ovat siistissä rivissä omassa telineessään! Nyt kelpaa lähteä harrastamaan, kun ei tarvitse joka kerta pyöriä parvella kiroillen ja etsien sitä tiettyä vaatekappaletta, jonka sijaintia ei juuri nyt kykene muistamaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti