2. syyskuuta 2013

Puuttuvat peruspalaset

Lukiessani naistenlehtien syysmuotinumeroita en ole innostunut ajankohtaisista must-jutuista, kuten ylisuurista takeista, nahkahameista tai valtavista koruista. Sen sijaan olen hiljaa mielessäni jäsennellyt oman vaatekaappini puuttuvia peruspalasia. Siis sellaisia monikäyttöisiä, "pelastan aamusi" -sarjan klassikkovaatteita, jotka ehdottomasti pitäisi löytyä kestävästä ja ajattomasta puvustosta. Siis samaa sarjaa kuin vaikkapa musta neulemekko, harmaa villatakki tai simppelit nahkasaappaat.

Tässäpä listaa!

1. Valkoinen kauluspaita

Uskokaa tai älkää, en omista valkoista kauluspaitaa. Valkoisia puseroita ja toppeja löytyy, mutta rehellinen, valkoinen kauluspaita on jäänyt hankkimatta edellisen (ei niin laadukkaan) kuluessa loppuun.



2. Silkkipaita

Haaveilen valkoisesta ja mustasta silkkipaidasta ja -topista. (Itse asiassa tässä kohdassa ei siis puhuta yhdestä hankinnasta, vaan oikeastaan silkkipaitaperheestä.) Omistan silkkimekkoja ja -huiveja sekä muutaman silkkisekoiteneuletakin, mutta kevyt silkkipaita olisi ihana. Ja - näin ne sanovat - silkkiset vaatteet maksavat itsensä moninkertaisesti takaisin tyytyväisyydessä, käyttöiässä sekä arjen ilona.


3. Kashmir-neule

Minulla on ihania pellavaisia, villaisia ja puuvillaisia neuleita (keinokuituisiin en enää koske, sillä ne ovat todella epämukavia päällä), mutta kashmir-villaneule edustaa minulle jonkinlaista koko elämän kestävää luksusta. Pärjään ilmankin - kuten sanoin, neuleita on - mutta olen myös sen verran vietävissä, että uskon, kun minulle on kerran hehkutettu, miten mikään ei tunnu yhtä hyvältä kuin kashmir-villa paljaalla iholla.


Yllättäen kaikki nämä puuttuvat palaset löytyisivät Filippa K:n mallistosta. Minkäs sille voi. Hankinnoilla ei ole todellakaan kiire (nämä menevät sinne samalle "sitten joskus" -osastolle kuin sohvat ja lehmäntaljat), mutta tiedostaminen on jo alku. Loppujen lopuksi, vaatekaapista siis puuttuu erittäin vähän mitään eikä minun ole syytä haikailla kaupoille. Amen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti