9. lokakuuta 2011

Kaupunkisunnuntai

Tänään muistin taas, miksi keskusta-asuminen on niin hienoa. Kiireisenä arkena se näkyy käytännössä vain lyhyenä työmatkana, mutta tänään ehdin nauttia kaikista kaupunkiasumisen herkuista.

Päivä alkoi reippaalla kävelylenkillä kirpeässä, aurinkoisessa säässä. Reitin varrelle mahtui niin auringossa kylpeviä kauniita taloja, meren kimallusta, erilaisia ihmisiä aasialaisista turisteista Eiran vanhoihin rouviin kuin vihreitä puistoja ja ruskan värejäkin - jopa kukkia ja mehiläisiä!

Carusellin kohdalla tuoksui juuri uunista tullut korvapuusti. Se jäi vaivaamaan mieltä, ja niinpä koulu- ja kotitöiden jälkeen nappasin miehen mukaani ja palkitsimme itsemme Cafe Esplanadin jättimäisillä korvapuusteilla. Mitä luksusta onkaan asua muutaman askeleen päässä eurooppalaisesta kahvilatunnelmasta! Naapuripöydistä kuului ranskaa ja italiaa.

Hetken mielijohteesta ja hyvän sunnuntaifiiliksen siivittämänä siirryimme ruokakaupan sijaan parinkymmenen metrin päähän Strindbergille - otimme lasit kuohuvaa ja katselimme iltapäivän ihmisliikennettä Espalla. Mahtavaa! Kaiken lisäksi ehdimme myös ruokakauppaan eikä ostoksia tarvinnut kantaa kuin korttelin verran.

Emme ole ainakaan hetkeen valmiita luopumaan tästä elämäntyylistä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti