18. elokuuta 2013

Suosikkeja vaatekaappiin

Täällä kun tätä aikaa pohtia kaikenlaista nyt on, olen käynyt vähän vaatehuonettani läpi ja yrittänyt tulkita omaa makuani. Tein jopa inventaariota siitä, mistä ja milloin olen suosikkivaatteitani ostanut, ja minkä merkkisiä ne ovat. Monet on hankittu kauan, kauan sitten.

Tein oman TOP 3 -listani:

1. Filippa K

Laadukkaita ja linjakkaita perusvaatteita. Takit, mekot ja neuleet ovat ihan superluokkaa, myös paljon kivoja asusteita. Vaikea päihittää. Omasta vaatekaapista löytyy pari merkin trikoomekkoa sekä villakangastakki, mutta jos saisin tehtäväkseni tuhlata mukavan summan rahaa vaatekaapin perustan rakentamiseen, tekisin sen nimenomaan täällä.

(Kuva: Filippa K)

2. French Connection

Kauniisti leikattuja ja laadukkaita vaatteita, usein mukana joku pieni twist. Suomessa merkin vaatteet ovat todella kalliita, mutta olen tehnyt loistavia alennusmyyntilöytöjä nettikaupoista sekä ulkomailta.

(Kuva: French Connection)


3. MaxMara

Top-listani kolmonen on haave. En omista yhtään MaxMaraa, mutta merkki on tyyliltään kuitenkin juuri sitä, mistä pidän, ja käyn säännöllisen epäsäännöllisesti Aleksanterinkadulla hypistelemässä. Ehkä joskus vielä...

(Kuva: MaxMara)

Mistä muualta ostan vaatteita? Pidän Benettonista (neuleet) ja COSista (mekot). Teen joskus löytöjä Mangosta, harvemmin enää Zarasta. H&M-myymälöitä vierastan, mutta joskus tilailen nettikaupasta - olen kuitenkin superronkeli materiaalien suhteen. Lindex on yllättänyt raikkaalla ilmeellään viime vuosina, vaikka en ole sieltä juurikaan mitään ostanut. Löytöjä teen laidasta laitaan, Jackpotista Super Dry:hin, Marc O'Polosta Sebagoon. Oman tyylin voi säilyttää, vaikka poikkeaisi tutulta polulta. Ulkomailta kaipaan Massimo Duttia ja Stefanelia. Toisaalta, moni merkki kadottaa hohtonsa sen jälkeen, kun sitä saa kotikulmilta (kuten Promod, jota Milanossa rakastin, mutta jonka Helsingin myymälä on todella kulahtanut). Eli hyvä näin.

Kenkä- ja asusteasioissa olen täysin nettikauppojen, ulkomaanmatkojen ja Zion varassa. Minulle parhaat korkkarit tekee Pura Lopez, mukavimmat sandaalini ovat Steve Maddenin. Wonders ja Zinda ovat osoittautuneet erittäin kestäviksi ja toimiviksi merkeiksi. (En ole vuosiin pystynyt ostamaan kenkiä, joita tiedän käyttäväni vain yhden sesongin.) Laukkuja en osaa "keräillä", ja ympärivuotisessa ja -vuorokautisessa käytössä on se kerran varastettukin Marc by Marc Jacobs. Voisin toki keksiä tarvitsevani myös mustan, nuden ja perusruskean laukun, mutta toistaiseksi näin ei ole tapahtunut.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän seuraan muotia. Luen toki blogeja ja lehtiä, mutta oma tyyli pysyy, vaikka lehtien sivuilla näkyisi mitä. Hankinnoissa painaa pitkäikäisyys: kestääkö materiaali ja onko vaate tarpeeksi klassinen, jotta se ei kyllästytä parin vuoden päästä? Voisi kai sanoa, että vaatekaappini on tullut aikuiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti